Home » » ေသြးတိုးႏႈန္းကို က်ဆင္းေစသည္႕ ႏြားႏို႕

ေသြးတိုးႏႈန္းကို က်ဆင္းေစသည္႕ ႏြားႏို႕


ဂ်ပန္ ေဆးပညာရွင္ မ်ား၏ ယူဆခ်က္ အရ ႏြားႏို႔သည္ ေသြးတိုးေရာဂါ ကို ကာကြယ္ ေပးႏိုင္သည့္ သတိၱရွိ သည္ဟု ယူဆၾကသည္။

အေၾကာင္းရင္းမွာ ႏြားႏို႔တြင္ ပါဝင္ေသာ ပ႐ိုတင္း ဓာတ္မ်ားသည္ ေသြးေၾကာမ်ား၏ ေပ်ာ့ေပ်ာင္းမႈကို ထိန္း သိမ္းေပးၿပီး ေသြး ေၾကာ မာက်စ္မႈ မရွိေအာင္ တားဆီးေပးျခင္း၊ ဆုိဒီယမ္(ဆားဓာတ္) လြန္ကဲမႈကို ေခ် ဖ်က္ေပးသည့္ အာနိသင္ ရွိေၾကာင္း သိရသည္။

ဂ်ပန္ ေဆးပညာရွင္မ်ားက က်န္းမာသည့္ အရြယ္ ေရာက္ၿပီးသူ ၁၃၁ ဦးကို စမ္းသပ္ ေစာင့္ၾကည့္ အကဲ ခတ္ခဲ့ၾကၿပီး အစမ္းသပ္ခံ ပုဂိၢဳလ္မ်ား အားလံုးသည္ ေနအိမ္၌ပင္ ေနၾကရသည္။ ေန႔စဥ္ ႏြားႏို႔ (သံုးပုလင္း= ၆ဝဝ စီစီ)ကို ေသာက္ၾကရၿပီး ၁ဝ လၾကာသည့္ ေနာက္တြင္ မူလက အေပၚေသြးတိုးႏႈန္း ၁၁ဝ ရွိခဲ့ၾက သည့္ သူမ်ားသည္ ေသြးတိုးႏႈန္း အနည္းငယ္ ေလ်ာ့က် သြားသည္ဟု အဆိုပါ သိပၸံ ပညာရွင္မ်ား က ေျပာၾကား ခဲ့သည္။

အဆိုပါ စမ္းသပ္ ေတြ႕ရွိခ်က္မ်ား အရ ႏြားႏို႔သည္ ေသြးတိုး ေရာဂါမ်ားကို ေသြး တိုးႏႈန္း ခ်ေပးႏိုင္ၿပီး ေသြး တိုးႏႈန္းသည္ အစားအေသာက္ႏွင့္လည္း မလြဲမေသြ ပတ္သက္ ဆက္ႏႊယ္မႈ ရွိသည္ဆိုသည့္ အခ်က္ကိုပါ သိရွိႏိုင္သည္။
Credit : Myawady

http://www.lyhealthcare.com/topics/ေသြးတိုးေရာဂါ

0 (လြမ္းဆုေလး) :

Post a Comment

ေနာက္ဆံုးတင္ခဲ့ေတာ့ပို႕စ္မ်ား

Template information

Random post

bg
Get the Flash Player to see this player. Shoutcast & Icecast Server

Popular Posts

မန္ဘာ၀င္ရန္